6 RENENEN OM VANAVOND EEN FLINKE BORREL TE DRINKEN

By Posted on 0 237 views

Kijk, een reden heb je natuurlijk eigenlijk nooit echt nodig. Maar mocht je je bij iemand moeten verantwoorden waarom je weer eens met een glas wijn op de bank zit of laveloos in de kroeg met een wild vreemde (en veel te lelijke) kerel staat te muilen. Dan hebben wij 6 goede redenen waarmee je je kunt verantwoorden.

1. Sociale contacten. Laten we eerlijk zijn, alcohol maakt iedereen een net iets leuker persoon. Je hebt net wat betere gesprekken en iedereen is net wat losser. Uit onderzoek is gebleken dat dit juist de avonden zijn die een vriendschap goed doen en sterk houden.
2. Je hebt een reden om af te zeggen. De dag erna een afspraak waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt? Nu je met een enorme kater bent wakker geworden waar geen paracetamol tegenop kan, moet je helaas al je afspraken cancelen. Onder het mom van “ziek is ziek”. Dat je compleet door het geluid bent gegaan vertel je er natuurlijk niet bij.
3. Alcohol helpt tegen stress en angst. Een heftige week achter de rug? Dan kunnen een paar glazen wijn (of andere alcoholische versnaperingen) je helpen te ontspannen. Onthoud wel, ga je over de grens van 5 wijn over, dan kan je helaas wel averechts werken.4. Zelfverzekerd. Alcohol laat een mens zich zelfverzekerder voelen. Zo wordt je makkelijker in sociaal contact en heb je compleet schijt aan wat andere van je denken. Ook weleens lekker.
5. Antioxidanten in bier en wijn beschermen je tegen hart- en vaatziekten. Waarom een uur op de loopband als je ook gewoon een flesje kunt opentrekken?
6. Gezonder dan een glas sinasappelsap. In een glas sinasappelsap zitten minder suikers en kcal dan een glas droge witte wijn. Voel je dus vrij om ook gewoon bij het ontbijt het glas sinasappelsap te vervangen voor een goed glas chardonnay.
(7. Je hebt het verdient, dus trek die fles nou maar open.)

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *