WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN: MENSEN DIE NIET SPORTEN ZIJN BETER IN BED

By Posted on 0 77.8K views

Het is algemeen bekend: sporten is gezond. Althans, gezonder dan wanneer je het niet doet. We worden dood gesmeten met reclames, de “#fitgirls” op the gram vliegen je om de oren en op Facebook scrollen we maar al te graag zo snel mogelijk door bij tips waar we eigenlijk helemaal niet op zitten te wachten (en ook niet perse iets aan hebben). Mensen die niet sporten worden hier in ieder geval maar al te vaak mee geconfronteerd. Enfin, er zijn genoeg redenen waarom er mensen zijn die geen zin hebben om zichzelf elke dag naar de sportschool te slepen, en vanaf nu hebben ze er een reden bij.

Dat sporten ook nadelige gevolgen kan hebben, dat wisten we. Maar nu blijkt er zomaar nóg een grote reden te zijn om de sportschool te mijden: vrouwen en mannen die niet sporten, presteren namelijk beter in bed. Dat is het resultaat van een onderzoek waar ruim 10.000 mensen tussen 25 en 45 jaar aan meededen, evenveel sporters als niet sporters. Bij alle stellen was sprake van een ‘normale, goedgevulde’ dagindeling, zoals werk, een sociaal leven en hobby’s. Iets meer dan de helft (52%) van de ondervraagde stellen had één of meerdere kinderen. De deelnemers werd het hemd van het lijf gevraagd over al hun dagelijkse bezigheden en verplichtingen. Ook werd ze gevraagd al deze activiteiten te waarderen met een rapportcijfer, variërend van 1-10.Uit cijfers blijkt: “het seksleven van twee sporters: in één woord kansloos”

Je voelt ‘m al aankomen: een overgrote meerderheid (72 procent) van de ondervraagden gaf het seksleven een hoger cijfer als de partner niet sportte. Stellen die allebei niet sportief ingesteld zijn, waardeerden elkanders bed prestatie doorgaans met een 8,2 of hoger. Dit in tegenstelling tot de cijfers voor het seksleven die sporters zichzelf gaven, dit schommelde tussen de 7,1 en 7,6. Stellen die allebei sporten zijn kansloos: bij hen kwam het rapportcijfer over het algemeen niet hoger dan een 7,0 uit. Dit omdat sporters aan het eind van een dag minder energie overhouden voor seks. Dus ben je niet zo van het sporten? Vooral lekker houden zo.

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *