WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN: MENSEN MET EEN HOOG IQ DRINKEN HET LIEFST WIJN

By Posted on 0 2.6K views

Ja, je leest het goed. Mocht je regelmatig een flesje wijn soldaat maken, dan kan dit zomaar betekenen dat je een hoger IQ hebt dan gemiddeld. En dit is waarom.

Een Deense groep wetenschappers volgde tientallen jaren het gedrag van maar liefst 1800 mensen van wie het IQ bekend is. Ze keken onder meer naar hun drinkgedrag en andere verschillende persoonlijke voorkeuren. Er werd een duidelijke link gevonden tussen iemands intelligentie en hun beslissing om niet voor bier of een sterke borrel, maar voor wijn te kiezen. Zo kozen de slimmeriken onder hen dus vaker voor een vino dan voor een simpel biertje of een gin-tonic. Dit geldt trouwens voor zowel mannen als voor vrouwen.Maar liefst 39 procent van de mensen met de hoogste IQ’s dronk liever wijn dan bier en slechts 9 procent van de slimsten van het stel verkoos een goudgele rakker boven een wijntje. Dit stond overigens compleet los van hun inkomen of beroep.

Oh en nog iets, nog een opvallend feitje uit het onderzoek: pientere mensen drinken sowieso vaker alcohol dan iets minder hoog opgeleide mensen. Dit bevestigt niet één studie, maar meerdere. Dussseh, wanneer iemand weer eens commentaar heeft op het feit dat je een glaasje (lees: flesje) inschenkt, jij weet nu wel beter 😉

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *