WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN: SAMEN WIJN DRINKEN MAAKT JULLIE VRIENDSCHAP HECHTER

By Posted on 0 2.2K views

Een groep Franse onderzoekers ontdekte dat regelmatig alcohol drinken je niet alleen gezonder maakt, maar ook socialer. Samen met je vriendinnen een fles open trekken maakt jullie band dus hechter, en dit is waarom.

Het zit zo, de wetenschappers uit Parijs onderzochten 150.000 Franse willekeurige mannen en vrouwen. Ze verdeelden de groep in vijven: één groep dat zelden tot nooit een glaasje alcohol nuttigt, één groep die minder dan één alcoholische versnapering per dag neemt, één groep die één tot drie glazen per dag drinken, en één groep die stevig drinken en één groep mensen die vroeger veel te veel dronk, maar nu niet meer.

Wat bleek? Mensen die regelmatig de alcohol laten vloeien, en dus één tot drie glazen per dag drinken, waren het gelukkigst, het actiefst en het sociaalst van iedereen. Fijne uitslag hè? Voel je de volgende keer dus totaal niet schuldig als jullie samen weer eens een flesje (of 2) soldaat hebben gemaakt, want het is alleen maar goed voor jullie vriendschap.

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *