BEWEZEN: MANNEN ZORGEN WEKELIJKS VOOR 12 UUR EXTRA WERK IN HET HUISHOUDEN

By Posted on 0 48K views

Het huishouden, een vervelendere bezigheid valt er bijna niet te verzinnen. Maar goed, wat moet dat moet. Dus na flink uitstellen moeten we er eens in de zoveel tijd toch echt aan geloven, met de ziel onder de armen, dat dan weer wel. De berg met was lijkt eindeloos en ook die vieze vaat is onderhand zo aangekoekt dat weggooien eigenlijk een betere optie zou zijn. Anywayz, het feit dat er geen eind komt aan jouw huishouden, heeft dus een reden.

Uit onderzoek blijkt dus dat wie een man in huis heeft wonen, een stuk meer huishoudwerk heeft. Klinkt eerste instantie best logisch, hoe meer mensen, hoe meer huishoudwerk. Máár het onderzoek toont aan dat het samenleven met een man wekelijks voor 12 uur extra huishoudwerk zorgt. Overal vind je lege glazen, sokken en onderbroeken, verpakkingen, en al het andere dat hij die dag in zijn handen heeft gehad.Onderzoekers van de Universiteit van Michigan (Verenigden Staten) deden uitgebreid onderzoek in de periode tussen 1968 en 2005 en verzamelde data omtrent taken zoals koken, poetsen en andere klussen in het huishouden. Wat bleek: jonge single vrouwen waren het kortst bezig met het huishouden, 12 uur per week om precies te zijn.  Vrouwen die samenwonen met een man spendeerden ruim 24 uur aan het huishouden en vrouwen met een groot gezin maar liefst 28 uur. Voel je volgende dus vooral niet schuldig als je hem ook het één en het ander opdraagt.

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *