BEWEZEN: VROUWEN MET EEN LELIJKE VRIEND ZIJN GELUKKIGER

By Posted on 0 8K views

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen gelukkiger zijn bij een partner die minder knap (oftewel: lelijk) is dan zijzelf, en dit is waarom.

Onderzoekers aan de Florida State University analyseerden 113 jonge stelletjes die net aan het begin van hun nog prille relatie stonden. De onderzoekers wilden er achter komen of uiterlijk een rol speelt in het geluk binnen een relatie. En wat blijkt: het onderzoek wijst uit dat vrouwen met een knappe(re) man zich een stuk sneller druk maken om hun uiterlijk wat zich in veel gevallen resulteert in stres.

Vrouwen met een minder knappe man twijfelen minder of ze wel genoeg zijn en zijn minder snel onzeker over zichzelf of hun relatie. Vrouwen met een knappe man gaan dan ook bijvoorbeeld sneller op dieet om aan het ideaal plaatje te voldoen, iets dat flink wat stres kan opleveren. Niet optimaal voor je zelfbeeld en relatie dus. Vrouwen die samen zijn met een minder knappe man maken zich dus een stuk minder druk en gaan dus gelukkiger door het leven dan vrouwen met een knappe man. In veel gevallen dan.

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *