BEWEZEN: VRIENDEN DIE ELKAAR UITSCHELDEN HEBBEN EEN BETERE BAND

By Posted on 0 6K views

Schelden jij en je beste vriend(in) elkaar vaak uit? Dan hebben jullie waarschijnlijk een betere band met elkaar dan dat jullie dat hebben met andere vrienden. Althans, dat is iets wat Michael Adams zegt: professor aan de universiteit van Indiana en auteur van het boek ‘In Praise of Profanity’. En ergens klinkt het eigenlijk ook wel logisch.

Volgens Michael zorgt juist de taboe omtrent schelden juist voor een bepaalde intimiteit. Hij zegt hierover het volgende:

“Wanneer we schelden, hangt hier een zeker risico aan. Komen we er mee weg, dan geeft dit een euforisch gevoel. Vooral als je vriend(in) in kwestie hetzelfde doet.”Adams gaat zelfs nog een stapje verder. Hij vindt dat schelden ook in de opvoeding van pas komt. Hij stelt dat ouders hun kinderen meer moeten uitschelden of moeten laten schelden om zodoende een hechtere en intiemere band met ze te krijgen. Nu gaat dit wel ver, maar je beste vriend(in) begroeten met bitch of uitmaken voor tering hoer moet volgens ons in ieder geval wel gewoon kunnen.


XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *