BEWEZEN: MANNEN BEZORGEN VROUWEN HOOFDPIJN

Door Posted on 0 127.7K keer bekeken

Het is algemeen bekend: mannen bezorgen vrouwen nogal vaak hoofdpijn, soms tegen migraine aan zelfs. Oud nieuws, maar nu is het dan eindelijk officieel bewezen: wetenschappers hebben namelijk ontdekt dat mannen vrouwen hoofdpijn bezorgen.

Vrouwen die vaak omgeven worden door mannen (bijvoorbeeld op het werk of privé), hebben namelijk vaker een ongezondere levensstijl en last van kwalen zoals hoofdpijn. Mannen schijnen namelijk een stuk “simpeler” en “rationeler” (goh) te denken en dus te leven (denk aan omgaan met situaties en bijvoorbeeld de medemens), hierdoor worden vrouwen in hun omgeving  hier (onbewust) in meegesleept.Omdat veel vrouwen hier niet makkelijk mee om kunnen gaan maar het wel toelaten en er zelfs onbewust in meegaan, maken zij meer stresshormonen aan waardoor we ons onder andere somber en overprikkeld voelen. Dit met het gevolg dat we bijvoorbeeld minder zin hebben om gezond te koken of er tada: flinke hoofdpijn ontstaat.

En daar blijft het niet bij: ook een hoge bloeddruk en slaapproblemen worden hier dus door veroorzaakt. Conclusie: wanneer het gaat om man-vrouwverdeling (in bedrijven of thuissituaties) schiet het nogal te kort, en dat terwijl we toch in 2020 leven en niet in 1820. Waar het op neerkomt: mannen geven stres en stres geeft koppijn.

XOXO
signature

Deel dit artikel

Nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *