BEWEZEN: MANNEN BEZORGEN VROUWEN HOOFDPIJN

By Posted on 1 131.5K views

Het is algemeen bekend: mannen bezorgen vrouwen nogal vaak hoofdpijn, soms tegen migraine aan zelfs. Oud nieuws, maar nu is het dan eindelijk officieel bewezen: wetenschappers hebben namelijk ontdekt dat mannen vrouwen hoofdpijn bezorgen.

Vrouwen die vaak omgeven worden door mannen (bijvoorbeeld op het werk of privé), hebben namelijk vaker een ongezondere levensstijl en last van kwalen zoals hoofdpijn. Mannen schijnen namelijk een stuk “simpeler” en “rationeler” (goh) te denken en dus te leven (denk aan omgaan met situaties en bijvoorbeeld de medemens), hierdoor worden vrouwen in hun omgeving  hier (onbewust) in meegesleept.Omdat veel vrouwen hier niet makkelijk mee om kunnen gaan maar het wel toelaten en er zelfs onbewust in meegaan, maken zij meer stresshormonen aan waardoor we ons onder andere somber en overprikkeld voelen. Dit met het gevolg dat we bijvoorbeeld minder zin hebben om gezond te koken of er tada: flinke hoofdpijn ontstaat.

En daar blijft het niet bij: ook een hoge bloeddruk en slaapproblemen worden hier dus door veroorzaakt. Conclusie: wanneer het gaat om man-vrouwverdeling (in bedrijven of thuissituaties) schiet het nogal te kort, en dat terwijl we toch in 2020 leven en niet in 1820. Waar het op neerkomt: mannen geven stres en stres geeft koppijn.

XOXO
signature

Share this article

1 Comment
  • John Sariman
    1 december, 2020

    Dit is niet het onbegrip Dit heeft te maken met situaties die de vrouw niet herkennen en een zijlijn bewandeld die haar meer trek dan reken ik daar wel met de man als partner even tekort me komt niet eerder van haar af

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *