BEWEZEN: HET TWEEDE KIND IS HET MEEST IRRITANT

Door Posted on 0 156.2K keer bekeken

Economist Joseph Doyle heeft tienduizenden kinderen bestudeerd om er achter te komen of de ‘gezinspositie’ enig effect had of een persoon meer of minder in de problemen zou komen. Hij heeft informatie gebruikt van de eerste twee kinderen binnen een gezin (met dezelfde ouders, tweelingen uitgesloten) en richtte zich enkel op de gezinnen met een jongen als tweede kind (omdat jongens vaker in de problemen komen dan meisjes).

Dit onderzoek wees uit dat het tweede kind 20 tot 40% meer kans heeft om in de problemen te komen dan zijn oudere broer of zus. Deze kans bleek groter wanneer de gezinsindeling bestond uit twee jongens. Met een grote zus in het gezin neemt deze kans weer wat af.

Voornamelijk ligt het aan de opvoeding. Eerstgeborene krijgen meestal alle aandacht van hun ouders, terwijl het tweede kind meer aan zijn lot wordt overgelaten.

XOXO
signature

Deel dit artikel

Nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *