WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN: HET DOORSLIKKEN VAN SPERMA KAN EEN MISKRAAM VOORKOMEN

By Posted on 0 5.6K views

De mannen kunnen hun lol op. Het schijnt namelijk dat mannelijk zaad een stof bevat dat het afstoten van een bevruchte eicel kan voorkomen.

Het doorslikken van het zaad wordt dan ook gezien als ‘een soort inenting tegen de afstoting van de vrucht’. Dat zijn serieuze uitspraken, vooral voor vrouwen die werkelijk moeite hebben om de zwangerschap te volbrengen.


“Bekend is dat er antigenen in zaadvloeistof zitten. En het slijmvlies in de mond en de maag neemt antigenen sneller op dan het slijmvlies van de vagina, en remt het immuunsysteem efficiënter af. Het spijsverteringskanaal moet immers ook wijs worden uit allerlei antigenen uit voedsel,” zegt Tess Meuleman van het Haga Ziekenhuis in Den Haag. Een hele mond vol (letterlijk en figuurlijk), maar het klinkt op zich niet heel logisch. Helaas zijn er meer oorzaken die tot een miskraam kunnen leiden, elke dag je keel smeren geeft dan natuurlijk ook geen zekerheid dat je zonder complicaties je zwangerschap doorkomt. Helaas is het zo dat er voor veel vrouwen heel veel meer nodig is om zwanger te worden en te blijven.

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *