WETENSCHAPPELIJK BEWEZEN: VRIENDINNEN DIE SAMEN (WIJN) DRINKEN BLIJVEN LANGER BEVRIEND

Mocht je nou nog een excuus nodig hebben om met een vriendin wijn te drinken, dan hebben wij die voor je gevonden: uit onderzoek blijkt namelijk dat vriendinnen die samen drinken, langer bevriend blijven. 

We wisten natuurlijk allang dat een fles wijn op tafel naast dat het erg lekker is, ook heel gezellig is, maar de wetenschap onderschrijft dat nu ook. De Public Assistance Hospitals of Paris deed onderzoek naar het effect van alcohol op gezondheid en het geluk van de mens. Ze verzamelden gegevens van maar liefst 150.000 Franse mannen en vrouwen die vervolgens op basis van de hoeveelheid alcohol die ze dronken, werden onderverdeeld in vijf groepen.

Sociaal leven
Wat blijkt: vrienden die regelmatig samen drinken, onderhouden langere vriendschappen! En hoewel alcohol niet per se gezond is, zijn de drinkers wel gezonder. Dat komt doordat zij meer een actief en sociaal leven te leiden. Bovendien behoren ze volgens het onderzoek tot de gelukkigste mensen. Dus, gewoon lekker zo doorgaan meiden! Cheers!

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *