BEWEZEN: TELAATKOMERS ZIJN SUCCESVOLLER

By Posted on 0 1.6K views

Mensen die altijd optijd zijn ergeren zich dood aan telaatkomers. Stiptheid is nou voor de één nou eenmaal belangrijker dan voor de ander. Vaak wordt te laat komen gezien als onbeschoft en onprofessioneel. Maar uit onderzoek blijkt dat telaatkomers meer in hun mars hebben.

We zouden namelijk moeten stoppen met het zeiken op mensen die te laat komen. Het is namelijk niet altijd het geval dat deze mensen lui zijn, of geen zin hebben. Één van de veel voorkomende redenen is dat deze personen veel aan hun hoofd hebben. Door multitasking verlies namelijk je alle besef van tijd. Sommige onderzoeken trekken de efficiëntie van multitasking in twijfel, maar vooral succesvolle mensen hebben de neiging om meerdere dingen tegelijk te doen. Als je merkt dat je continu achterloopt op schema kan dat zijn omdat je een optimist bent. Ja, dat heb je goed gelezen. Als optimist heb je de neiging om te denken dat je meer tijd hebt dan je daadwerkelijk hebt. Best logisch, toch?

Fat Mood GIF

En deze manier van positief denken is het karaktertrekje dat je succesvol maakt. Maar er is meer, optimisme laat je langer leven. Als je positief door het leven gaat, zal je hart je dankbaar zijn dat je niet zoveel strest. Kom je dus veel te laat? Dan is het dus niet perse jouw schuld dat je te laat bent, je neemt de wereld gewoon anders waar dan je zeikende vrienden (en de klok). Volgende keer dat iemand mekkert omdat je te laat bent, refereer ze dan even naar dit artikel. Het is wetenschappelijk bewezen.

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *