BEWEZEN: DIKKE MENSEN ZIJN GEZELLIGER

By Posted on 0 13.4K views

Het wordt vaak genoeg gezegd, maar of het ook echt daadwerkelijk zo is, is eigenlijk altijd één grote vraag geweest. Zijn het de extra suikers en vetten die wellicht voor meer energie zorgen om zo de clown uit te kunnen hangen? Of is het zo dat de (iets te) dikke mensen onder ons meer uit eten gaan en zo meer contacten leggen? Of zijn ze simpelweg goed gehumeurd omdat ze zichzelf wat eten betreft niets ontnemen?

Onderzoeken

Japanse onderzoekers kwamen o.a. achter het volgende feit: extraverte personen hebben 1.73 maal zoveel kans op overgewicht dan introverte personen. Het komt er dus op neer dat wanneer je het simpel bekijkt, er inderdaad meer gezellige dikke mensen zijn, dan gezellige slanke mensen.

De Belgische nieuwskanaal HLN.be beweert zelfs dat dikke mensen niet alleen gezelliger zijn, maar ook grappiger. Er wordt hier ook verteld dat uitbundig en psychotisch gedrag in verband wordt gebracht met overgewicht. Neurotisch gedrag wordt meer bij slankere mensen in verband gebracht.

Volgens de Elsevier is er een onderzoek geweest in gezond.nu waarbij proefpersonen dikke mensen konden beoordelen (lol). 50% van de proefpersonen vonden dikke vrouwen gezellig en vrolijk, maar wat opvallend was, maar 20% van de proefpersonen vonden dikke mannen gezellig en vrolijk.

Waarom er meer gezellige dikke mensen dan gezellige slanke mensen zijn is nog niet helemaal duidelijk, maar dat het waar is, is in ieder geval zeker.

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *