BEWEZEN: WIJN VERGROOT JE VRUCHTBAARHEID

By Posted on 0 14.1K views

Het is al meerdere malen vastgesteld dat wijn ook goed kan zijn voor je gezondheid, en dan hebben we het natuurlijk over een paar glazen en geen flessen. En ook dit onderzoek komt er weer naar voren dat een paar glazen wijn zo zijn voordelen heeft. Een universiteit in de Amerikaanse staat Missouri onderzocht het effect van verschillende soorten alcoholische versnaperingen bij 135 vrouwen tussen de 18 en 44 jaar. De dames hielden in een boekje bij hoeveel alcohol zij dronken en welke alcohol zij dronken. En zo vergeleken de onderzoekers de resultaten vervolgens met de vruchtbaarheid van de vrouw. En wat bleek, de vrouwen die minstens vijf glazen rood per maand dronken, hadden meer eitjes ten opzichte van vrouwen die weinig dronken.

Een vruchtbaarheidsboost is niet het enige gezondheidsvoordeel van een glaasje rood op zijn tijd voor vrouwen. Vorig jaar ontdekten wetenschappers van de University of California dat het bestandsdeel resveratrol in wijn de kans op PCOS (polycysteus ovarium syndroom) kan verlagen.

Mocht je nou niet (veel) drinken en een kinderwens hebben, dan kan het dus geen kwaad om eens (wat meer) een glaasje rood te consumeren, maar houd het dan wel bij een paar in de week. Want zoals mijn moeder altijd zegt: overal waar te voor staat, is nooit goed. Iets waar ik overigens persoonlijk precies nooit wat mee gedaan heb.

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *