OH NO: ER IS EEN FLINK TEKORT AAN ROSÉ

By Posted on 0 5.9K views

Net wanneer het per-fect weer is om een fles rosé open te trekken komt er dit verschrikkelijke nieuws. Tegenvallende oogsten in Frankrijk dreigen deze zomer namelijk een schaarste aan rosé te veroorzaken :-(. De prijs van de populaire wijnsoort die vooral in de zomer wordt genuttigd, kan volgens Franse media met 20 tot 30 procent gaan stijgen. Frankrijk, verreweg de grootste producent, exporteur en nuttiger van deze wijn, zag de opbrengst van het jaar 2017 met ruim 10 procent dalen.

De Provence levert dit jaar maar 155 miljoen flessen, 20 miljoen minder dan het vorige seizoen.

In de afgelopen vijftien jaar is de vraag naar Franse rosé met meer dan 30 procent toegenomen. De slechte oogst betekent dat er deze zomer veel minder flessen van deze drank kunnen worden aangeboden. Dit betekent dat de wijn (gelukkig) niet op is, maar wel een stuk duurder zal worden. Balen.

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *