BEWEZEN: VREEMDGAAN ZIT IN JE GENEN

By Posted on 0 9K views

Vreemdgaan. We weten allemaal dat het meer dan ongepast is en dat het je vriend of vriendin kwetst, maar toch gebeurt het veel te vaak. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat wanneer je vreemdgaat dit niet alleen aan jou ligt, maar ook aan je genen. Best een opmerkelijk resultaat.

Waarom gaan mensen vreemd?

Vreemdgaan is iets wat nooit goed te praten valt, maar voor alle vreemdgangers is er vanaf nu een nieuw excuus om te gebruiken: ‘Het zit in mijn DNA’. De Texas Tech University en de University of Nevada deden een onderzoek waarbij 300 studenten werden gevraagd hoe trouw zij zijn in een relatie en hoe dat zit bij hun ouders.

Het bleek dat 30 procent van de studenten zelf ooit was vreemdgegaan en 33 procent gaf aan dat ook één (of allebei) van hun ouders in het verleden ooit de fout was ingegaan. Bijna de helft van alle vreemdgaande studenten hadden een ouder die ontrouw was, waarvan het in de meeste gevallen om de vader ging. Ai.

 

Oh My God Omg GIF - Find & Share on GIPHY

I got in from my mama daddy

Onderzoeker Dana Weise legt uit waarom het niet gek is dat studenten met vreemdgaande ouders dat zelf óók doen: “Je ouders scheppen het beeld van jouw verwachtingen van een relatie. Ook al weet je dat het verkeerd is het onderwerp staat op deze manier wel al vrij dicht bij je.”

Het is natuurlijk niet zo dat als één van jouw ouders ooit is vreemdgegaan, jij dat maar oké vindt. De onderzoekers leggen uit dat een onstabiele thuissituatie (wat kan komen door overspel) ervoor kan zorgen dat je meer commitment issues hebt. “Dat je een groter risico loopt omdat je ouders ooit zijn vreemdgegaan, betekent nog niet dat jij ook automatisch in hun voetsporen treedt,” aldus Weise.

 

 

 

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *