YES: HYVES KOMT TERUG!

By Posted on 0 9.2K views

Hyves is niet meer, al heel lang niet meer. Respect uitdelen, krabbelen op tijdlijnen van vrienden en kekke (glitter)smileys toevoegen, het gemis is groot. Mocht je onder een steen geleefd hebben: Hyves was een paar jaar geleden nog het meest populaire netwerk in Nederland, maar werd ondanks dat toch uit de lucht gehaald. Tranen met tuiten dus, maar gelukkig niet voor lang meer. De kans is namelijk dik aanwezig dat Hyves gewoon weer terug komt :dancing banana:

Het is je vast niet onopgemerkt gebleven, Facebook is sinds een paar maanden regelmatig negatief  in het nieuws geweest. Het sociale media platform verzamelt namelijk zeeën aan informatie van haar gebruikers en dat vinden velen privacyschending. Tuurlijk, heel chill is het niet dat Facebook en andere bedrijven meer van je weten dan je zelf denkt, maar een beetje opgeblazen is het natuurlijk wel. Er wordt zelfs gezegd dat Facebook bijhoudt wie jij belt en sms’t, en dan vraag ik mijzelf af, wat van al die verwijten is nou eigenlijk waar? En daarnaast, wie sms’t er nou in hemelsnaam nog? Enfin, alle mensen die schijnbaar ontzettend veel te verbergen hebben zijn nogal boos en besloten samen met (en mede door ) Zondag met Lubach massaal te stoppen met Facebook. Waarvan achteraf Lubach zelf zo ongeveer de enige is die ook daadwerkelijk zijn account heeft opgeheven. Misschien moeten we met zijn allen zich druk maken om dingen die er werkelijk toe doen, daarnaast maakt het mij sowieso niet heel veel uit dat Facebook weet dat ik gisteren nog Googlede ‘waar kan ik het best de ex van m’n vriend kan begraven’ maar hey, wie ben ik.

Enfin, heel het gezeik rondom Facebook was het moment voor 2 studenten om de oude vertrouwde Hyves terug te halen. Alleen hadden ze geen rekening gehouden met de duizenden aanmeldingen die daarop volgden. Er is nog een hoop werk te doen, maar de kans dat je straks ook gewoon weer lekker kan krabbelen en respects uit kunt delen is dus zeer aanwezig. Er moet nog een hoop aan de site gebeuren maar je kunt alvast een poging wagen: https://hyves.getopensocial.com, houd er wel rekening mee dat server moeite heeft met alle bezoekers die massaal de site bezoeken, hierdoor kunnen er errors ontstaan.

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *