BEWEZEN: MENSEN DIE HUN BED NIET UIT KUNNEN KOMEN ZIJN INTELLIGENTER

By Posted on 0 21.3K views
Heb jij ‘s ochtends ook zo’n moeite om op te staan? Vanaf vandaag hoef je je daar niet langer schuldig over te voelen, mocht dat het geval zijn. Want uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die in de ochtend nogal vaak op de snoozeknop rammen eigenlijk een stuk intelligenter, creatiever, onafhankelijker, gelukkiger én rijker zijn dan mensen die niet snoozen. Mensen die dus maar moeizaam uit bed kunnen komen zijn dus intelligenter dan mensen die na 1 minuut nadat hun wekker gaat naast hun bed staan. Waarom dat is, dat ga ik je nu vertellen.

Snoozen is winning

Vergeet “snoozing is losing“, want mensen die maar al te graag snoozen zijn niet alleen intelligenter maar ook creatiever en onafhankelijker. Dat blijkt uit de Britse studie genaamd ‘Waarom nachtuilen intelligenter zijn‘.

Onderzoekers Satoshi Kanazawa en Kaja Perina deden nader onderzoek, en wat bleek? Een persoon dat veel snoozed zou zich beter kunnen aanpassen aan de nieuwe technologieën, want het vergt natuurlijk behoorlijk wat zelfbeheersing om te doseren hoeveel keren je nou eigenlijk precies op die snoozeknop kan drukken. Daarnaast luisteren deze personen meer naar hun lichaam en kiezen ervoor om niet volledig binnen de lijntjes te kleuren. Het is vooral daarom dat de snoozers ook gezien worden als creatievere en onafhankelijkere personen.

Gelukkiger én rijker

En misschien wel het aller belangrijkste: mensen die snoozen schijnen ook een stuk gelukkiger te zijn dan mensen die dat niet doen. Dat blijkt weer uit een studie van de Universiteit van Southampton. Mensen die na 11 uur in de avond gaan slapen en opstaan na 8 uur in de ochtend lijken een stuk gelukkiger en hebben een hogere inkomen.

Máár bedenk je wel, te veel slapen of zelfs de hele dag in je bed blijven liggen maakt je niet ultiem gelukkig en stinkend rijk. Het blijkt namelijk ook dat mensen die 12 uur of langer in bed blijven liggen meer kans maken om vroegtijdig te sterven. Één ding is in ieder geval duidelijk, lekker blijven snoozen!

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *