6 REDENEN WAAROM JE BESTE VRIENDIN GOED VOOR JE GEZONDHEID IS

By Posted on 0 13.4K views

Wist je dat je beste vriendin heul goed voor je gezondheid is? En jij dus voor die van haar? Dit is waarom. PS. een bedankje naar elkaar is wel op zijn plaats, door dit weekend samen een flesje kapot te slaan bijvoorbeeld, ook heel goed voor jullie gezondheid, wist je dat?

1. Stress
Tijd doorbrengen met je beste vriendin verlaagt (in veel gevallen) je stressniveau. Of je nou gebruikt van haar schouder om er op uit te kunnen huilen, Netflix afstruint of weer eens tien minuten naar lucht moet happen van het lachen, tijd doorbrengen met iemand die werkelijk het beste met je voorheeft helpt je bepaalde dingen even los te kunnen laten.

2. Ergens bij horen

We zitten natuurlijk niet meer op de basisschool, maar vriendschap geeft nou eenmaal het gevoel dat je ergens bij hoort. Volgens therapeut Karyn Hall kan een band met anderen wonderen doen voor je gesteldheid: “Je merkt dat je er niet meer alleen voor staat en dat voelt fijn.”

3. Gezondheid

Uit onderzoek blijkt dat een close vriendschap de symptomen van een depressie verminderen en het risico op dementie verkleinen.

4. Jezelf accepteren

(Bijna) niemand kent je beter dan je beste vriendin en dat betekent ook dat ze je minder goede kanten (ja, ook jij hebt die) kent. Mocht jij je dus je door je “tekortkomingen” onzeker voelen, is zij er om die weg te nemen, die steun is onontbeerlijk.

5. Eerlijke gesprekken

Wanneer je je beste vriendin in vertrouwen neemt stel je je kwetsbaar op en dat heeft (zonder dat je het weet) een positief effect op je mentale gezondheid.

6. Gelukstofje

Op de momenten dat je de slappe lach hebt met elkaar, zo erg dat de tranen over je wangen rollen (en zelfs naam adem moet happen), is het overduidelijk dat de vriendschap die je met diegene hebt, je goed doet. Vooral voor je humeur is dit goed, dit doordat tijdens de slappe lach het stofje oxytocine vrijkomt. Dit hormoon werd eigenlijk alleen maar in verband gebracht met de geboorte van je kind en het geven van borstvoeding, maar blijkt ook van invloed te zijn wanneer je het ontzettend naar je zin hebt met je beste vriendin. Nou, dat moet toch wel wat zeggen.

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *