BEWEZEN: RODE WIJN EN CHOCOLA VERMINDEREN RIMPELS

Dol op rode wijn en chocola? Dan is er serieus goed nieuws. Want deze guilty pleasures blijken namelijk zo slecht nog niet: Engelse wetenschappers hebben ontdekt dat een stofje dat voorkomt in beide de veroudering van de huid tegengaat.

De onderzoekers van de universiteiten van Exeter en Brighton voegden flavonoïden (stofjes die voorkomen in rode wijn en chocolade, maar ook in blauwe bessen en druiven) toe aan oude huidcellen. Binnen enkele uren begonnen die cellen zich te splitsen en kregen ze langere telomeren (deze dienen ter bescherming van de cellen). Dit gedrag is kenmerkend voor jonge cellen, de oude cellen kregen dus een soort van een verjongingskuur.

Laat je dus niet gek maken! Want wijn en chocola heeft dus ook zo zijn positieve werkingen wat het lichaam betreft, want dan mag je er misschien wel tonnetje rond bijlopen, je kop is tenminste zo strak als wat!

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *