BEWEZEN: WIJN HELPT TEGEN DEPRESSIE

Twee tot zeven glazen wijn per week “kan depressie te verminderen”

Uit de resultaten van het onderzoek bleek dat de mensen die dagelijks een glas wijn dronken, minder kans hadden op een depressie. Het ging hierbij wel om een kleine hoeveelheid wijn, zo’n 5 tot 15 gram per dag. De onderzoekers geven dan ook aan dat het drinken van 2 tot 7 glazen wijn per dag het risico op het krijgen van een depressie vermindert. Levensstijl of andere sociale factoren – burgerlijke staat, roken, voeding – hadden geen effect op de resultaten van het onderzoek.

Uit het onderzoek blijkt echter ook dat het drinken van meer dan 7 glazen wijn per dag de kans op het krijgen van een depressie juist zou kunnen verhogen. Het viel de onderzoekers wel op dat een hogere alcoholconsumptie per week vooral kon worden toegeschreven aan de mannen. 88 procent van de onderzochte mannen dronk meer dan 15 gram alcohol per dag.

KLIK OP DE FOTO OM TE SHOPPEN <3

Uit eerder onderzoek is al gebleken dat een matige alcoholconsumptie kan beschermen tegen hart- en vaatziekten. En volgens de onderzoekers is het waarschijnlijk dat de oorzaak van deze bescherming ook de reden is waarom matig alcoholgebruik de kans op het krijgen van een depressie kan verminderen. Het gaat hier voornamelijk om de alcohol die in wijn zit.

Ik neem er nog één (of twee), proost!

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *