SERIES EN FILMS MET JAMIE DORNAN DIE JE GEZIEN MÓET HEBBEN

The Fall (3 seizoenen)
De serie speelt zich af in Noord-Ierland en volgt een PSNI-onderzoek naar een reeks recente moorden. Wanneer de PSNI het onderzoek niet binnen 28 dagen weet af te ronden wordt hoofdinspecteur Stella Gibson van de Metropolitan Police Service ingeroepen om naar het onderzoek te kijken. In deze serie kruip je niet alleen in de huid van de hoofdinspecteur, ook word je meegesleept in het verhaal van Paul, een moordlustige knappe man die duidelijk door eerdere opgelopen trauma’s mentaal niet helemaal in orde is. Duidelijk is in ieder geval dat deze man, gespeeld door Jamie Dornan, het niet zo heel erg op (levende) vrouwen heeft (en misschien maakt dat hem, heel gek genoeg, nog sexy’er dan dat hij al is). Deze serie? Doen. Meen ik je.

The 9th Life of Louis Drax
Louis Drax maakt een bijna dodelijke val op zijn negende verjaardag en belandt in een coma. Echter valt op dat de jonge Louis al een leven vol bijna fatale ongelukken achter zich heeft. Dr. Allen Pascal, gespeeld door Jamie Dorman, vermoedt kwade opzet en is vastbesloten om de vreemde omstandigheden waarin het ongeval plaatsvond te onderzoeken. Tussen de neukpartijen met de moeder van het slachtoffertje door ontdenkt Dr. Allen Pascal dat er iets niet pluis is, is er iets gruwelijk mis met de wereld of is er toch kwade opzet in het spel? The 9th Life of Louis Drax is een pakkende en sprookjesachtige film voor mensen die graag verder denken.

The Siege of Jadotville
Dit waargebeurde verhaal gaat over een 150 man tellend Iers bataljon wat in 1961 onder bezetting kwam te staan van 3000 Congolezen, aangestuurd door Franse en Belgische huurlingen werkend voor de lokale mijnbouwbedrijven. Commandant Patrick Quinlan, gespeeld door Jamie Dornan, en zijn mannen toonden ongelofelijke moed tegenover de enorme macht van de Franse commandant die hen met zijn troepen met de grond gelijk proberen te maken. Ook in deze film laat Jamie zich van zijn beste kant zien, en dan doet hij nieteens zijn best, want wat is nou sexy’er dan een kei harde man die weet om te gaan met een wapen? Als je van films houdt die verder gaan dan vrouwenproblemen, dan is dit zeker een aanrader.

Flying Home
Colin, gespeeld door Jamie, is een jonge, succesvolle Amerikaanse ‘corporate raider’. In een poging een belangrijke deal rond te krijgen met een steenrijke sjeik, ziet Colin zich genoodzaakt een vreemd plan tot een goed einde te brengen. De sjeik blijkt een verwoed duivenliefhebber te zijn en hij wil al geruime tijd een welbepaalde kampioensduif uit Vlaanderen kopen. Maar de eigenaar, Jos Pauwels, weigert halsstarrig elk geboden bedrag. Colin belooft de sjeik dat hij de Vlaamse duivenliefhebber tot andere gedachten zal brengen. Hij doet zich voor als een leraar uit New York die op zoek is naar het oorlogsgraf van zijn overgrootvader en begeeft zich naar de Westhoek van Vlaanderen, in de volle overtuiging dat zijn opdracht ‘a piece of cake’ zal zijn. Een redelijke simpele film die aardig wegkijkt maar vooral leuk is om de hoofdrolspeler (én omdat er delen worden opgenomen in België en zelfs Belgisch wordt gesproken).

Dit jaar en volgend jaar komen er meerdere films en series uit waarin Jamie Dornan een grote rol zal spelen. Natuurlijk heb ik het dan over 50 Shades Freed, maar ook heb ik het over Untogether en My dinner with Herve, in de gaten houden dus!

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *