8 TEKENEN DAT HIJ NIET GOED VOOR JE IS

By Posted on 0 9.9K views

Een slechte relatie herkennen kan soms lastig zijn als je er middenin zit, je weet wat ze zeggen, liefde maakt blind, en daar is niets aan gelogen. Jullie hebben regelmatig seks, hij heeft geen losse handjes, als je het zo bekijkt lijkt relatie eigenlijk wel prima. Maar als je er eens kritisch naar kijkt, doet hij misschien wel dingen die jou veel pijn doen. Dit zijn sneaky signalen dat je niet zo goed behandeld wordt door hem als zou moeten

1. Hij zegt dingen tegen je waar je onzeker van wordt. Over bijvoorbeeld je gewicht, over wat je doet of hoe je iets doet, of over dingen die je leuk vindt. Tuurlijk mag je kritisch naar elkaar zijn. Maar wanneer hij ongefundeerde dingen tegen je zegt waardoor jij je niet goed genoeg voelt, is dat niet oké.  Bijvoorbeeld de botte woorden dat je minder moet eten omdat je af moet vallen, kan op jou grote gevolgen hebben – en dat allemaal terwijl je prachtig bent zoals je bent. Je vriend hoort juist trots op je te zijn en je zeker te laten voelen, niet onzeker.

2. Hij doet alleen dingen met je als het hem uitkomt. Hij hoeft natuurlijk niet altijd maar alles te laten vallen wat hij aan het doen is als jou dat uitkomt. Maar als jij er echt doorheen zit en naast een fles wijn zijn schouder goed zou kunnen gebruiken maar hij liever thuis blijft gamen, sja, dan is het gewoon een eikel. 

3. Hij dreigt het uit te maken als je iets doet. Voor zijn idee een heel effectieve manier om ervoor te zorgen dat je iets niet meer doet, maar uiteindelijk gaat dit natuurlijk alleen maar averechts werken. Want wat heb je aan een kerel waarbij je continu op je tenen moet lopen omdat hij het anders uitmaakt? Het begint er zelfs een beetje op te lijken dat hij een reden zoekt om het uit te maken, 1 tip, wees hem voor.

4. Hij heeft het niet zo op je eigenschappen. Slechte eigenschappen, goede eigenschappen, we hebben ze allemaal. Dat zijn juist de dingen die jou de persoon maken wie je bent. Die zou hij leuk moeten vinden, of in ieder geval moeten accepteren. Hij zou je er in ieder geval geen slecht gevoel over moeten geven door bijvoorbeeld te roepen dat de vriendin van zijn beste vriend geen rommelkont is, al het huishouden doet en eigenlijk praktisch alles doet wat Tim vraagt. Hij ziet duidelijk alleen maar je slechte eigenschappen, de goeie hecht hij nog amper waarde aan.

 

5. Hij luistert niet naar je. Dingen waar je mee zit, dingen die je bezighouden en graag nog wil doen in je leven, dingen die je wel en of niet fijn vindt, of simpelweg gewoon het verloop van je dag, hij heeft er geen oor voor. Hij appt vrolijk verder zonder ook maar op te kijken of te anderen. En als hij luister heeft hij er soms ook gewoon geen zin in en hij er niet bang voor om dat te laten merken. En ja, dan ga dingen zeggen als ‘ik ben vannacht met 3 negers naar bed geweest’, en dan kan hij ineens wel luisteren.

6. Hij steekt geen moeite in je. Avondjes op de bank doorbrengen kan absoluut geen kwaad, samen Netflixen is juist op zijn tijd harstikke relax. Maar als hij je nooit mee uit eten neemt of amper moeite doet voor een leuke dag met jou, you’re fucked. Tijd om hem te dumpen en Tinder te installeren.

7. Hij kiest nooit jouw kant. En nee, de sarcastische ‘je hebt harstikke gelijk schat’ telt niet. Hij spreekt je liever tegen dan hij je gelijk heeft, al weet hij dat het onbegonnen zaak is. Een ding is zeker, deze relatie is gedoemd te mislukken.

8. Je bent nooit zijn prioriteit. Zijn vrienden, zijn ouders, zijn baan, zijn spelcomputer, alles staat boven jou. Ook al beloofde hij eindelijk wat leuks met jou te doen, hij heeft er totaal geen moeite mee om ter plekke iets anders te gaan doen wat hij leuker vindt. Wat jij daarvan vindt? Dat maakt hem niet uit, hij heeft toch een middag gehad?

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *