BETEKENT DIT HET EINDE VAN NETFLIX?

Netflix, we kunnen nog amper een leven zonder voorstellen.  En ja, dan komt het nieuws dat Netflix in de problemen zit vrij hard aan. Want ja jongens, dat is helaas wel het geval. Ondanks dat Netflix zó populair is heeft het bedrijf toch een schuld weten op te bouwen van een slordige 20,54 biljoen (!) dollar. Niet mis dus

De LA Times schrijft dat deze schuld wordt veroorzaakt door het interessante uitgavepatroon van Netflix. Netflix’s visie is namelijk dat er eerst (meer) geld uitgegeven moet worden voordat het binnen kan stromen. Netflix is vooral heel veel geld kwijt aan het kopen van licenties om films en series aan te mogen bieden. Daarom wil het bedrijf vanaf nu meer geld gaan uitgeven aan het produceren van eigen films en series, zodat ze minder afhankelijk zijn van andere partijen.

Het mag dan misschien lijken alsof Netflix bomvol staat met eigen content – de zogenaamde Netflix Originalsmaar deze zijn niet door henzelf, maar door outsiders geproduceerd. Netflix koopt enkel het recht om deze films en series als enige aan te bieden en betaalt alsnog die dure licenties. En die kosten zijn nogal hoog opgelopen. Heel hoog.

Naast de toren hoge schulden die Netflix heeft opgebouwd helpt het feit dat wij met zijn allen massaal ons account delen met andere natuurlijk ook niet echt mee. Uiteraard zijn er speciale accounts die je mag delen, maar in de meeste gevallen worden ook deze door meer mensen gebruikt dan is toegestaan. Zo gaat die schuld natuurlijk nooit slinken…

Wat voor staartje dit verhaal gaat krijgen is nog onduidelijk. Het enige wat wij nu kunnen doen is hopen op een goed eind, oh en het zou vast ook helpen als sommige van ons zich iets minder skeer zouden gedragen en zelf een account aanmaken, dan drink je maar een fles wijn minder. Want eerlijk gezegd, ik zou intens verdrietig zijn als dit echt het einde van Netflix zou betekenen…

 

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *