5 DINGEN DIE HET LEVEN VAN EEN VROUW ONTZETTEND ZWAAR MAKEN

We hebben het maar niet makkelijk, alles behalve zelfs. Het leven zou soms zoveel makkelijker zijn als onderstaande dingen niet in ons leven zouden voorkomen.

1. Mannen. Je voelde hem natuurlijk al aankomen. Mannen zijn nou eenmaal een van de (meest voorkomende) factoren die ons leven erg zwaar maken. Precies niet doen wat we vragen, ons achterlaten met een gebroken hart, niet snappen wat we bedoelen en als ze dan eens besluiten te stofzuigen moeten we er alsnog achteraan lopen omdat ze niet begrijpen dat er op plekken die je niet ziet ook gewoon stof gezogen moet worden. Ik kan nog eeuwenlang blijven ouwehoeren, maar jullie snappen me.

2. Het zijn van een vrouw. Het leven is niet makkelijk, en dat is zonder sarcastische ondertoon. Dagelijks worden we wel geconfronteerd met allerlei ellendige gebeurtenissen, en daar hebben niet alleen wij vrouwen mee te maken. Maar naast dat helpt het zijn van een vrouw ook niet echt mee. Elke maand verliezen we behoorlijk (bij elkaar opgeteld liiiters) bloed, dit in combinatie met helse steken in de onderbuik. Slikken we elke dag een soort van vergif (dat overig zwaar ons lichaam aantast en flink met onze hormonen aan de haal gaat) om zwangerschap te voorkomen om ons vervolgens toch nog ernstig zorgen te maken of we niet per ongeluk zwanger zijn geworden (wat nogal behoorlijke stres oplevert), want ja, je weet het maar nooit. En als we dan in verwachten zijn mogen we 9 maanden lang geen alcohol drinken (terwijl de aanstaande vaders nog net niet elke avond, precies voor onze neus, zonder pardon een paar pilsjes wegtikken), geen rauw vlees en bepaalde kazen mogen eten en al het andere dat we juist dan zo verdomd graag willen. En dan nog niet eens gesproken over het uitdijen, de laatste helse weken, de bevalling waarvan de pijn niet in woorden is uit te drukken en de kilo’s waar we nooit meer vanaf komen.

3. Het belachelijke idee dat de vrouw zwakker is dan de man. Dat mannen (in de meeste gevallen) meer spiermassa hebben en dus fysiek sterker zijn dan vrouwen is niet te ontkennen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit op elk vlak het geval is. Vrouwen kunnen net zoveel, het is alleen erg jammer dat niet elke man het hier mee eens is en hier ook naar handelt.

4. Opdraaien voor het huishouden. Als je samenwoont, met de nadruk op ‘samen’, zou je denken dat de huishoudtaken goed verdeeld zijn. Maar helaas zijn het vaak de vrouwen die opdraaien voor de taken als afwassen, de was, stofzuigen, dweilen, het bed opmaken, boodschappen en koken. Dit omdat mannen op een of andere manier niet begrijpen hoe ze zulke taken moeten volbrengen en vooral de motivatie er niet voor kunnen vinden. Wij natuurlijk ook niet, maar als zij het niet doen, doen wij het maar. Geeft niet hoor, na een lange dag op het werk doen wij wel de boodschappen, koken we en doen we de afwas.


5. Lastige mannen. Mannen over het algemeen hebben we natuurlijk al besproken. Maar los hiervan hebben we nog de ‘lastige mannen’. Mannen die van geen ophouden weten, weken lang blijven appen, je opzoeken op je werk, in het kort mannen waarvan je niets wil en dat maar niet willen inzien. En dan hebben we natuurlijk ook nog mannen die aan je zitten terwijl je toch echt al vier keer hebt aangegeven dat je daar niet van gediend bent. Van die mannen die maar blijven proberen en niet van ophouden weten. Zulke mannen maken ons leven soms echt heel zwaar.

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *