6 DINGEN DIE HELEMAAL KUT ZIJN AAN DE ZOMER

By Posted on 0 6.1K views

Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vind het best fijn om zonder jas naar buiten te kunnen, wekelijks (lees: dagelijks) zonder gloeiende heaters op het terras te kunnen zitten en mijn huidkleur van wit naar gebroken wit te kunnen upgraden.

Maar helaas heeft ook de zomer zo zijn nadelen, en ja, die nadelen zijn gewoon hartstikke kut. Ik heb namelijk best wat punten gevonden waar wat over te zeiken valt.

1. Hitte
Tegen de tijd dat ons lichaam eindelijk aan de hitte gewend is ligt er buiten alweer een halve meter sneeuw. Die enorme (plotselinge) hitte komt dus nogal hard aan en is een beste aanslag op ons lichaam, althans, dat is vooral hoe wij vrouwen het ervaren. We kunnen niet slapen, vallen bijna flauw als we de auto instappen en bij elke stap die we zetten verliezen we ongeveer een halve liter zweet. We roepen dan ook continu ‘HET IS ZO HEEEEEETTTTT’, voor het geval iemand die 32 graden niet is opgevallen.

2. Insecten
Aangezien de temperatuur in vooral appartementen nogal rap stijgen naar temperatuurtje sauna, zetten we om de temperatuur naar beneden te krijgen de ramen tegen elkaar open. Best fijn hoor, zo een appartement waar het net iets minder warm is dan buiten. Maar ondertussen sta je (lees: je vriendje) diezelfde nacht nog muggen en spinnen kapot te slaan omdat je niet kan slapen van alle muggen die het precies op jou gemunt hebben. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de bloedirritante wespen die je maar al te graag komen plagen tijdens het eten.

3. Muffe geurtjes
Door de warmte gaan we nog meer vocht afstoten dan we al doen, daar natuurlijk niemand lekkerder van ruiken. Dat is in ieder geval wat je je beseft als je in een overvolle tram staat waar je neus ongewild onder 3 oksels gedrukt wordt. Waarnaast je bij thuiskomt ook nog eens ontdekt dat je vanmorgen de vuilniszak vergeten weg te gooien die vervolgens de hele dag in de brandende zon in de keuken heeft gestaan. Bij het uitschoppen van je schoenen komt er een misselijk makende geur vrij en als klap op de vuurpijl gooit vriendlief zijn zwetende, plakkende en meurende lichaam op die van jou, heerlijk.

4. Verbranden
Witter kan bijna niet en omdat zonnebrand het proces van een kleur (lees: gebroken wit) krijgen nogal vertraagd besluit je al snel je dan maar niet in te smeren. Wat achteraf natuurlijk niet een héél goed idee was, maar daar kom je pas achter als je onder de douch staat, of als je jezelf krabt, of als je probeert te slapen maar nergens op kan liggen zonder pijn te lijden. Gebeurt ongeveer zo een 9 keer per jaar.

5. Scheren, scheren en nog eens scheren
Pppfff…

6. Haar & make-up
Door de klamme lucht is het bijna niet te doen om gepikt en gesteven van A naar B te komen. Je haar zakt in, je mascara loopt uit en/of je foundation verplaatst zich, hartstikke kut gewoon. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om dan maar geen make-up te dragen, wel lekker rustig, aangezien niemand je herkent.

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *