IS DEZE WITTE WIJN MET WITTE CHOCOLADE SMAAK DÉ NIEUWE WINE HYPE VAN DEZE ZOMER?

By Posted on 2 2.5K views

Eind 2016 schreven we een review over de rode wijn van Chocorosso, je voelt het natuurlijk al aankomen, ook dit was een wijn met een chocolade smaak. Nu, een half jaar verder, lanceerden de bedenkers van Chocorosso eind Mei een nieuwe wijn. Een witte wijn met dit keer een witte chocolade smaak én een vleugje vanille, genaamd Choco White. En ook dit keer hebben wij de eer om één van de eerste reviews te schrijven!

Choco White belooft: een witte wijn met een heerlijk lichtzoet witte chocoladesmaak. Door het lastige geheime proces zal de smaak licht aanvoelen met een optimale genot tijdens de circulatie in uw mond. De hoofdingrediënt voor witte chocolade is een pure aroma van exotische vanille. Dit is na Saffraan één van de duurste specerijen ter wereld. Het proces van Choco White is daarom met alle zorg gedragen en beschermd de afdronk met pure tederheid. Vanuit deze zachte vanille basis creëren we een geheel nieuwe wijn beleving met een geweldig smaak.

Eigenschappen

Soort wijn: Witte wijn / Gearomatiseerde wijn
Smaken: Witte chocolade / Vanille aroma
Alcohol: 10%
Inhoud: 0.75L
Land: Duitsland
Producent: Mangone wines
Te serveren bij: Als dessertwijn en voor de zomerse avonden
Serveertemperatuur: 8-10º

Belooft nogal wat, vind je niet? De biefstuk is achter de kiezen, tijd voor een dessertwijn. Ik drink het liefst niet alleen en besluit deze wijn te delen met een van mijn vriendinnen. De wijn heeft 2 dagen goed koel gestaan, niet geheel onbelangrijk in dit geval, want voor een wijn met een sterke smaak is het belangrijk deze goed koel te serveren. Toen ik de wijn uit de koeling haalde werd ik alleen al ontzettend blij van de draaidop, niets is namelijk lekkerder dan de wijn meteen kunnen inschenken zonder gestuntel met een kurk. +1! Tijdens het vullen van de glazen komen de aroma’s mij tegemoet, fris en vooral zoet.

 Ik heb echt zo geen flauw idee wat ik van deze wijn moet verwachten… Enfin, tijd voor een slok, een niet te grote, want mocht de wijn heel intenst zijn, dan valt het tenminste niet als een blok op mijn maag. Hm. Ik ben verrast, want wat ik vooral verwachtte was witte chocola, toch is het de smaak van vanille het geen dat het meest aanwezig is. Ik neem nog een slokje, want ik ben nog steeds een beetje in de war. Ja, vanille, zekerweten, en intens ook, en dat dan met een afdronk van witte chocola. Niet mis moet ik je eerlijk zeggen, zo op het balkon, in de zon, met goed gezelschap.

Als droge witte wijn, en soms rode wijn drinker vind ik deze wijn, in vergelijking tot, vrij zoet. Maar daar staan dessertwijnen om bekent en Choco White is en blijft natuurlijk een dessertwijn. Een heerlijke zoete en speelse wijn voor de echte wijnliefhebber die eens iets nieuws wil proberen! En laten wij vanavond rond 19:00u nou net drie flessen weggeven 😉 Houd de Facebookpagina dus goed in de gaten! Kun je nou niet wachten? De wijn bestellen doe je o.a. hier of bij een slijterij bij jou in de buurt!

XOXO
signature

Share this article

2 Comments

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *