BINNENKORT OP DE MARKT: ANTICONCEPTIE VOOR MANNEN

By Posted on 0 1.1K views

Vandaag de dag is het nog altijd de vrouw die de contraceptieve maatregelen op zich neemt, niet dat we een andere keus hebben, maar goed. Puistjes, gewichtstoename, stemmingswisselingen of al die andere ongewenste en frustrerende bijwerkingen die de pil met zich meebrengt, het is niet niets en we kunnen er (bijna) allemaal over meepraten. En dan  hebben we het nog niet eens gehad over dat eeuwige gekloot met die kut condooms. Máár! Gelukkig is anticonceptie voor mannen dichterbij dan je misschien denkt.

Vorig jaar was er bijvoorbeeld bijna een doorbraak, die echter op het laatste moment helaas toch niet helemaal waterdicht bleek te zijn. Dat zorgde er gelukkig niet voor dat de wetenschappers zich erbij neerlegden, want nieuwe onderzoeksresultaten tonen aan dat mannen binnenkort de contraceptieve maatregelen op zich kunnen nemen. Hell fucking yeah!

In Amerika zijn ze bezig met een gel die voor ‘tijdelijke sterilisatie’ zorgt. Deze zogeheten Vasagel wordt in de zaadleider gespoten en zorgt ervoor dat spermacellen geen schijn van kans hebben om naar buiten te komen. Andere cellen kunnen er wel gewoon doorheen, we moeten natuurlijk niet willen dat het hele zooitje verstopt raakt. Enfin, deze gel blijkt veilig én effectief te zijn en zou spermacellen ongeveer een jaar lang kunnen tegenhouden, daarna zwemmen de spermacellen gewoon weer net zo hard als daarvoor. Al met al een uitbraak waar wij vrouwen al jaren op zitten te wachten, maar we zijn er helaas nog niet helemaal, deze methode moet nog uitgebreid getest worden voor het op de markt komt. Logisch natuurlijk, want we willen er natuurlijk wel zeker van zijn dat het zijn werk doet ;).

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *