12 DINGEN WAAR WE MAAR AL TE GRAAG OVER ZEIKEN

Wij vrouwen zeiken maar al te graag, maar dat natuurlijk niet zonder reden. De mannen in ons leven geven ons voldoende redenen, onderstaande bijvoorbeeld.

1. De wc-bril, doe na het zeikstralen godverdomme dat ding eens naar beneden. Daar gaan wij onze poezelige handjes echt niet aan vuilmaken. 

2. En vervang de wc-rol, die je bij je vorige bezoek al opmaakte, dan ook meteen even. Want niets is erger dan met bij elkaar geknepen billen en een broek op je knieën te zoeken naar een nieuwe rol.

3. Hij kan wel met zijn vrienden naar de bioscoop, met zijn vader naar een voetbalwedstrijd en met zijn neef naar een te gek concert, maar wat leuks ondernemen met jou lijkt bijna wel onmogelijk. We trekken graag onze scheur open als dat nodig is, en dit is zo een (terecht) moment. 

4. Voetbal, darten, schaatsen en andere slaapverwekkende sporten waar we niet langer dan 5 minuten naar kunnen kijken. Hij raakt al moe na 4 traptreden en heeft de afgelopen 6 jaar geen sportschoen aangeraakt, waarom zo enthousiast? Voetbal oké, maar laten we het daar vooral bij houden.

5. Stofzuigen, afwassen, strijken en dweilen, als het aan hem ligt ben jij degene die daar  verantwoordelijk voor is. Zelf zal hij niet heel snel aanbieden om even te helpen als hij jou de berg afwas ziet wegwerken, zal ook nooit uit zichzelf de stofzuiger pakken of zal er ook niet aan denken om de berg was (die er al dagen ligt) op te vouwen. Voor dat gebeurt moet er eerst flink gezeken worden en dat doen we natuurlijk maar al te graag.

6. Als mannen iets heel slecht kunnen, is het wel ons gelijk geven. En daarbij hoort natuurlijk ook schuld bekennen en excuses maken, de momenten waarop dit gebeurt zijn zeldzaam, erg zeldzaam. In een discussie zeiken we dus al over het geen waar op dat moment de discussie over gaat, daarnaast zeiken we ook nog eens over het feit dat hij geen gelijk geeft (en dus zijn schuld niet bekent en geen excuses maakt).

7. Het feit dat hij (bijna) nooit wat opruimt, no more words needed.

8. Zijn telefoon waar hij soms meer aandacht voor heeft dan hij voor jou heeft. Tijdens gesprekken kijkt hij niet naar jou, maar naar zijn telefoon, tijdens het knuffelen heeft hij liever zijn telefoon in zijn hand dan jouw bil en voor het slapen gaan appt hij liever met anderen dan dat hij jou welterusten wenst. We kunnen zeiken wat we willen, maar afleren zullen ze het nooit. Toch blijven we lekker zeiken.

9. Smakken, luid kauwen en veel te grote happen nemen, in het kort; eten als een monster. Heel onsmakelijk en vooral heel irritant, zeiken heeft vaak geen zin, eten afpakken wel.

10. Slecht voorbereid zijn als jullie samen een weekend weggaan (of uit eten gaan, of naar een verjaardag gaan of naar een andere onbekende bestemming gaan). En als jij dan zo vriendelijk bent geweest om (tegen zijn wil in toch) de Tom Tom mee te nemen (waar hij je achteraf heel dankbaar voor is) en hij het toch nog voor elkaar krijgt 2 keer verkeerd te rijden waardoor jullie 2 uur verlaat zijn… Ja, dan is hij degene die de volle laag krijgt. Had hij jou maar moeten laten rijden, was er niets aan de hand geweest, op een paar deukjes na dan.

11. Het feit dat je ongesteld bent en alles daar omheen. Dan zeik je over de buikpijn, de puinhoop en het chocola dat niet aanwezig is. Daarnaast zeik je graag over zijn scheiding die verkeerd zit, de nagellak die niet open wil, zijn voet die je tegen de jouwe voelt en alle andere dingen waar over te zeiken valt. 

12. Het feit dat hij tegen jou zeikt is voor jou weer een reden om tegen hem te zeiken dat hij niet zo moet zeiken, zeikerd.

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *