5 MANIEREN OM TE VOORKOMEN DAT JE STRAALBEZOPEN WORDT

We maken ze allemaal wel mee, van die nachten waar je de volgende dag ongeveer niets meer van kan herinneren. Maar vervolgens de volgende dag wel het gevoel hebt tegen het randje van de dood te zitten en dus werkelijk elk moment uit het leven kan storten. Op het moment zelf heb je het uiteraard ontzettend naar je zin en heb je het idee dat het the day after allemaal wel mee zal vallen. Tot het moment dat je draaiend in je bed ligt en je al 3 keer naar de wc bent geweest om de inhoud van je maag te legen, dan besef je je, ik ben straalbezopen.

En natuurlijk beloof je jezelf de volgende dag (zoals gewoonlijk) nooit meer zoveel te drinken om daar vervolgens na 2 dagen weer op terug te komen. Want na 2 dagen rust gegeven te hebben aan je lever is het wel weer tijd voor een wijntje, 1tje dan, of 2, of 9. En dat allemaal terwijl de kater de volgende dag gewoon (grotendeels) heel makkelijk te beperken is.

1. Voldoende slaap is heel belangrijk. Tijdens het slapen herstelt je lichaam, hoe langer je slaapt, hoe beter je herstelt. Voldoende slaap voor je gaat drinken is ook niet geheel onbelangrijk, hoe uit geruster je bent, hoe beter je lichaam de alcohol aankan. 5 dagen in coma en je kan dus de complete plaatselijke slijterij aan.

2. We weten allemaal dat drank op een lege maag niet lekker valt. Je maag goed vullen voor je aan de drank gaat is dan ook een dikke vette aanrader maar tussendoor af en toe wat eten doet wonderen! In plaats van je maag vangt nu het eten al de wijn op wat dus weer de kans verkleint dat je die avond kotsmisselijk met de toilet knuffelt. Of over de penis van je vriend heen kotst.

3. Als je de volgende dag nog dingen wil herinneren of als je grip wil hebben op de dingen die uit je mond rollen, drink dan na elke glas alcohol een glas water. Hoe cliché het ook klinkt, alcohol trekt nou eenmaal vocht uit je lichaam waardoor je bijvoorbeeld nogal (te) eerlijk wordt, of waardoor je evenwicht steeds belabberder wordt en waardoor je plots je ex van de middelbare gaat appen. Dus drink nou maar gewoon af en toe een watertje, scheelt de volgende dag weer wat pijnlijke momenten als je je langzaamaan weer dingen begint te herinneren of wanneer je je verzonden berichten bekijkt.

4. Ze zeggen dat je vooral moet drinken en daar dan van moet genieten, maar dat dan natuurlijk wel weer met maten. Terwijl dat eigenlijk, technisch gezien, helemaal geen fuck uitmaakt. Wat wel uitmaakt is de snelheid waarmee je het drinkt. Je kan namelijk over een hele dag gerust 4 flessen wijn drinken, maar doe je dit in 3 uur, dan ben je natuurlijk binnen no-time hartstikke, ontzettend, ongelooflijk straalbezopen. Vooral shotjes en mixdrankjes zijn in dit geval erg gevaarlijk, die worden weggedronken alsof het ranja is. En dat is precies waar het mis gaat, te veel alcohol in een korte tijd.

5. Uit onderzoek blijkt dat roken tijdens het drinken, of drinken tijdens het roken, net hoe je het ziet, de kater de volgende dag flink verergerd. Uit eigen onderzoek blijkt dit inderdaad waar te zijn, al schijnt het niet roken overigens niet de slappe verhalen en slechte danspassen weg, uit mijn ervaring dan.

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *