6 WETENSCHAPPELIJKE FEITEN DIE BEWIJZEN DAT SINGLE ZIJN GOED VOOR JE IS

1. Je bent onafhankelijk en volhardend

Volgens sociaal wetenschapper en auteur Bella DePaulo zijn vrouwen die als alleenstaande succes bereiken, getraind in volharding. Omdat als single de verantwoordelijkheid voor alle aspecten van je leven – financieel, huishoudelijk enzovoort – op jouw schouders terechtkomt en je dus alleen op jezelf aangewezen bent, leer je beter je plan te trekken. Logisch. Je moet wel. Alsnog, your’e de fucking bom.

2. Je hebt meer kans om een job te vinden

Aangezien je geen tijd en energie hoeft te stoppen in een relatie, heb je meer over voor je carrière. Wat moet je anders met je leven? Een studie uit 2012 van de University of Chicago toonde aan dat singles veel sneller nieuw werk vonden na het verliezen van hun job door de crisis, dan mensen in een relatie. Van de 6 miljoen vrijgezelle Amerikanen vond maar liefst 90% nog tijdens de crisis een nieuwe job. Van de getrouwde Amerikanen was dat slechts 22%. Koop een kat en je leeft nog lang en gelukkig (en rijk).

3. Je onderhoudt je vriendschappen beter

Iedereen heeft wel zo een vriendin die zich volledig laat opslorpen door haar relatie. Volgens wetenschappelijk tijdschrift Psychology Today zijn vrijgezellen dan ook veel beter in het onderhouden van hun relaties. Zo zouden ze erin slagen hun vriendschappen en familiebanden veel langer in stand te houden. Op zich best logisch, je hebt voor jouw gevoel toch praktisch geen leven en als je Netlfix even beu bent moet je toch wat.

4. Je slaapt beter

Volgens een onderzoek van het Amerikaanse Better Sleep Council, schijnen vrijgezellen een betere en langere nachtrust hebben. Logisch, aangezien je als single nooit een ronkende beer naast je hebt die continu je lakens en je plek probeert in te pikken. Ook word je niet wakker van die ronkende beer als hij weer eens zijn piemeltje erin probeert te proppen.

5. Je strest minder over geldzaken

Deze klinkt wellicht minder logisch, toch is het de waarheid. Ondanks het feit dat alleenstaanden alleen moeten opdraaien voor al hun kosten, blijkt uit een Amerikaans onderzoek dat ze minder schulden hebben dan getrouwde mensen. Getrouwde koppels met kinderen staan bovenaan op de schuldenlijst. Bovendien zijn singles vrij van de stress die gedeelde financiën blijkbaar met zich meebrengen. In een studie uit 2014 gaf één op de drie toe ooit financieel ontrouw geweest te zijn aan zijn of haar partner en dus gelogen te hebben over geld. No man, no problems.

6. Je bent meer milieubewust en politiek geëngageerd

Snap je? Volgens wetenschapper Erik Klineberg hebben mensen die alleen wonen vaker een ecologische, duurzame levensstijl. Bovendien zouden vrijgezelle vrouwen meer petities tekenen, deelnemen aan politieke evenementen en geld inzamelen voor politieke zaken. Lekker boeien. Althans, voor nu dan.

 

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *