IS DE RODE WIJN MET CHOCOLADE SMAAK VAN CHOCOROSSO DÉ NIEUWE WINE HYPE?

Ik hoor je denken, “what the fuck”. En ja, dat was ook het eerste wat ik dacht toen ik las over de wijn van ChocoRosso. De wijn belooft: ‘een wijn met een frisse bubbel en een fluwelige rode wijn smaak in een zee van heerlijke chocolade’. Eigenlijk wist ik ook niet zo heel goed wat ik van deze wijn kon verwachten. Zoals bekend is ben ik nogal een wijn fan en zeg ik niet gauw nee tegen wijn, ik word dan ook zeer enthousiast van wijnen zoals bijvoorbeeld deze. Heel veel redenen dus om een fles ChocoRosso open te trekken en eens flink te oordelen over deze misschien wel nieuwe wijn hype.

img_4550

Argh! Een kurk! Dit kan op een of andere manier nooit goed gaan bij mij. Daarnaast verplichten kurken je om de fles binnen een week leeg te drinken, in mijn geval dus absoluut geen probleem, maar dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. Na het ontkurken komt de chocolade geur mij tegemoet, ‘ooeehhhh’ is het enige wat ik kan denken en zeggen.

6

Dan is het dan eindelijk tijd om het glas te vullen en het wijn door mijn slokdarm te laten glijden. ‘Lijkt een beetje op Cassis wel’ zeg ik tegen mijzelf en stop met schenken. Voor ik een slok neem ruik ik misschien wel 6 keer aan het glas, ik kan de geur maar niet plaatsen. Omdat ik dit niet kan hebben ruik ik nog eens, en nog eens. Dat het hier om chocola gaat is natuurlijk duidelijk, maar om welke chocola het ging kon ik gewoon niet opkomen.

Het heeft mij serieus de hele avond geduurd om de geur te kunnen plaatsen, maar precies voor ik naar bed ging schoot het mij te binnen, koetjesrepen, de geur van de wijn is ongeveer te vergelijken met koetjesrepen. Nu is de geur natuurlijk niet het allerbelangrijkste van een wijn, maar deze geur maakte mij toch wel héél nieuwsgierig.

3

Enfin, tijd voor een slok, een niet te grote, zodat als het niet te zuipen is ik het tenminste nog subtiel kan terug spugen. Ik neem een slok met een eigenlijk best wel vies gezicht, een gezicht dat ik altijd trek als ik iets eet of drink waarvan ik niet weet wat het is. Wow. Wowww. Wow. Was ongeveer mijn reactie. Of beter uitgelegd, precies zo:

https://youtu.be/vL6gMpepCQY

Werkelijk een explosie van smaken. Zoet maar toch zuur, soepel en bruisend tegelijk, eigenlijk bijna niet te omschrijven. Daarnaast zou ik ook echt werkelijk gewoon niet weten waar ik deze wijn mee zou moeten vergelijken. Deze wijn heeft ongeveer de bubbels en kleur van Cassis en de smaak van rosé met koetjesrepen als nasmaak. De chocolade smaak geeft deze wijn een heel speels effect, bij elk slokje weer word je verrast. Een zeer mysterieuze en spannende wijn, dat is waar het op neer komt.

Absoluut geen wijn voor een festival, maar zeker een wijn dat het proberen waard is. Daarnaast is het een fijne wijn om in huis te hebben om uit de kast te trekken als je even toe bent aan wat anders. Ook zo’n fles wijn in huis? Houd morgen dan de Facebook pagina in de gaten, want we gaan 2 flessen én 1 pakket weggeven! Kan je niet wachten? Je scoort een fles van ChocoRosso (€9,95) hier! Op de site vind je natuurlijk veel meer informatie over de wijn.

 

XOXO
signature

Share this article

2 Comments
 • Tineke Liphuijzen
  22 september, 2021

  Zou hem heel graag willen proberen ben echt fan van wijn jet een vleugje chocolade,
  Zou graag weten waar die te verkrijgen is.

  • Kirsten Stam
   4 oktober, 2021

   Als de link in het artikel niet meer werkt is deze helaas niet meer verkrijgbaar. Maar wellicht helpt Google je verder!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *