HET MANNELIJK EGO

Oh man, breek me de bek niet open. Het mannelijk ego, de een nog groter dan de ander. Maar over het algemeen is het mannelijk ego nogal misselijkmakend. Alles draait vooral om hunzelf en als het maar even nodig is, moet hier alles voor wijken.

“Het woord “ego” gebruikt men algemeen voor de identificatie van het zelf met een onjuist denkbeeld. Als “zelfbeeld” is het dus onecht in die zin, dat het denkbeeld over zichzelf niet overeenkomt met de werkelijkheid.”

Bijvoorbeeld deze week nog, raakte ik in gesprek met een of andere veel te goed uitziende (en dus eigenlijk veel te hoog gegrepen) baardige meneer. Gek genoeg leek ik hem verkeerd ingeschat te hebben, deze kerel was alles behalve out of my league. Al snel voelde ik mijn ontzettend op mijn gemak. Zo op mijn gemak dat ik helemaal vergat mijn buik in te houden. Zo op mijn gemak, dat ik hem twee likken van mijn ijs gaf. De manier waarop hij mij al die minuten al in mijn ogen keek, ik kan amper uitleggen wat er nou precies door mij heenging.

Achteraf gezien was hij duidelijk op mijn ijs uit, want zodra zijn vrienden onze richting opkwamen wist hij niet hoe gauw hij weg moest komen. Even moest ik lachen, omdat ik gewoon weer was vergeten wat voor consequenties het mannelijk ego heeft. Wellicht was hij al uren zijn vrienden kwijt,  of wellicht was hij heel even zijn vriendin (die ondertussen met vuurspuwende ogen ons stond aan te staren) vergeten, maar waarschijnlijk was het zoals gewoonlijk, het mannelijk ego.

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *