REVIEW: DE BLAUWE WIJN VAN GÏK

Ik denk dat ik mijn hele leven al honderden verschillende wijnen heb gedronken. Rosé, witte wijn of rode wijn, het smaakt mij allemaal. Verschrikkelijk enthousiast werd ik toen ik las over de blauwe wijn van Gïk en besloot hier een artikel over te schrijven.

fles-blauwe-wijn-gik-met-glas

Helemaal te gek natuurlijk, blauwe wijn. Máár, de vraag is, hoe scoort de wijn qua smaak? Je kan een wijntje wel een kek kleurtje geven, maar het moet natuurlijk wel ergens naar smaken. Tijd om de wijn eens door mijn mond te laten glijden en de beoordeling aan mijn smaakpapillen over te laten. Want ja, als er iemand verstand van wijn heeft, is het natuurlijk KEER wel.

Het eerste wat mij meteen opvalt is dat dit duidelijk een zoete wijn is. Toch begin ik vrijwel meteen na ik de wijn doorslik te twijfelen. De zoete smaak lijkt een soort van plaats te maken voor een iets bittere smaak, ongeveer te vergelijken met een zachte droge wijn. Lichtelijk in de war neem ik nog een slok, en dan gebeurt precies het zelfde. 10 jaar geleden was ik van de zoete witte wijn, nu absoluut niet meer. Toch vind ik deze wijn alles behalve vies. Dit is duidelijk een wijn die je lichtelijk in de war brengt. Wijn die wellicht te zoet is voor mensen die graag droge wijnen drinken, en wellicht te droog voor mensen die graag zoete wijnen drinken. Toch kon ik héél snel aan deze wijn wennen en voor ik het weet schenk ik de laatste druppel uit de fles.

inschenken-blauwe-wijn-gik

Persoonlijk vind ik deze wijn goed te drinken, al zou ik zelf na 1 fles wel overgaan op droge wijn. Dit omdat de smaak mij na één fles iets ging vervelen en van een paar glazen de volgende dag een behoorlijke hoofdpijn had. Toch blijft dit precies een wijn die je gewoon ooit hebt moeten proberen, of je nou liever droge of zoete wijn drinkt. Over proberen gesproken, houd de Facebook pagina goed in de gaten, want 3 Augustus geven we een fles blauwe wijn van Gïk weg!

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *