NIEUWE WINE-HYPE: BLAUWE WIJN

By Posted on 0 1.2K views

 Nee het is het geen blue curçao, de wijn van Gik is héle gewone wijn; gemaakt van druiven, net zoals de wijn die je nu drinkt. Een groep jonge Spanjaarden uit het noordwestelijke regio Bierzo kwam op de proppen met dit heerlijke, blauwe goedje. Het gaat om een groep twintigers met verschillende achtergronden: sommigen zijn ontwerpers, anderen chemici of kunstenaars.

Het duurde maar liefst twee jaar om deze bijzondere wijn te ontwikkelen. De Spandaarden werkten daarvoor samen met de universiteit van het Baskenland en Azti tichnalia, het voedingsonderzoek departement van de Baskische overheid. De wijn is gemaakt van een mix van rode en witte druiven en waar anthocyanen (natuurlijke kleurstoffen die voorkomen in planten) en indigo pigmenten aan toegevoegd zijn.

Kleine revolutie
“We wilden een innovatief en gedurfd product maken om mee te gaan met de veranderende wereld. De wijnindustrie heeft nood aan een kleine revolutie”, zei een woordvoerder aan Olive Press.  Gik staat voor innovatie, beweging en verandering.

De wijn spreekt vooral jonge mensen aan (zoals ik) die geen vooroordelen hebben en op zoek gaan naar nieuwe dingen. De makers hebben op hun website zelfs een playlist gezet met nummers die goed passen bij het drinken van een glaasje Gik.

De blauwe wijn met een alcoholpercentage van 11,5 procent wordt het best koud geserveerd en is lekker tijdens het nuttigen van sushi, nachos met guacamole, Tzatziki, pasta carbonara en gerookte zalm. Voor een flesje Gik betaal je €12,95, is te doen toch? In ieder geval het proberen waard. Voor meer informatie zie: https://blauwe-wijn.nl.

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *