HET IS BEWEZEN: EENS EEN VREEMDGANGER, ALTIJD EEN VREEMDGANGER

By Posted on 0 1.2K views

Jij bedroog hem of hij bedroog jou, maar het is vergeven omdat het maar ‘écht eenmalig was’. Er was drank in het spel, en nog wat onnozele kut smoesjes, máár, ‘het zal echt nóóit meer gebeuren.’ Yeah right…

Vergeven, ja, vergeten, nee. Het vertrouwen heeft een flinke deuk opgelopen en dat heeft best wat tijd nodig om te herstellen. Maar of dat nou wel zinvol is? Uit een studie, gepubliceerd in Archives of Sexual Behavior, blijkt namelijk dat wie ooit al eens is vreemdgegaan, dat later in een relatie of een andere relatie vaak nog eens doet.
Vreemdgangers
Voor het onderzoek werden 783 mannen en vrouwen ondervraagd die allemaal al lang een relatie hadden op het moment dat de studie werd uitgevoerd. De opvallendste uitkomst van het onderzoek is dat 30 procent van de mensen die weleens heeft gecheat, ook is vreemdgegaan bij hun huidige partner. Bij de deelnemers die nog nooit van twee walletjes hebben gegeten is ‘maar’ 13 procent vreemdgegaan bij zijn of haar huidige partner. En nee wijffies, dat is niet alleen bij mannen het geval.
Máár
Blijkbaar is de drempel om het nog een keer te doen een stuk minder hoog als je ooit al eens bent vreemdgegaan. Maar dat betekent volgens de studie niet dat mensen niet kunnen veranderen. Als jij of je lover eerlijk jullie fouten toegeven en daar oprecht spijt van hebben, is de kans groot dat het bij één keer blijft, zijn de onderzoekers van mening. Maar liefst 70 procent van de mensen die ooit is vreemdgegaan is daarna wél trouw gebleven.

 

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *