IK HAAT OOK VAN JOU

“Eikel, vieze vuile slappe plakzak dat je er bent” is wat ik wil zeggen maar natuurlijk niet doe. Die meneer hé, die meneer voor mij, kan mij kwaad maken op een manier waar ik nog nooit eerder kennis mee heb gemaakt. Hij kijkt mij met zijn labrador ogen aan en probeert zijn net iets verkeerde opmerking weg te lachen. Het liefst grijp ik zijn hoofd vast en sla deze met een noodgang tegen mijn knie. Maar we weten natuurlijk beiden dat ik dit zelfs met twee handen niet voor elkaar krijg. Meneer neemt liever dan dat hij geeft en verteld maar al te graag over zijn belevenissen zonder te vragen hoe mijn dag is geweest. “Hé wat?” stotterde hij na dat ik vertelde dat ik met een grote donkere man naar bed was geweest. “Oh, je luistert dus wel” mompelde ik toen ik naar de keuken liep om vervolgens mijn ergernissen weg te spoelen met wijn.

Ik heb altijd van mijn moeder geleerd dat je een persoon nooit moet willen veranderen, iets waar ik volledig achter sta. Een man met een knotje ga je niet vragen om zijn haar te scheren. Maar een meneer die 5 glazen op een avond gebruikt, in alle kamers waar meneer geweest is de lichten laat branden en handdoeken in de woonkamer(?) laat slingeren wilt ieder persoon veranderen, geloof mij. Al mijn glazen weggooien op 1 na zodat hij er niet meer kan gebruiken, hem laten afdrogen met WC-papier of het stroom uitschakelen wanneer hij over de vloer komt zijn ook geen gangbare opties. Iemand een fijne avond wensen, af en toe even vragen hoe iemand zijn dag is geweest of iemand voor het slapen gaan nog even welterusten wensen, ook zoiets waar hij blijkbaar behoorlijk wat moeite mee heeft.

Het ene moment voelt het goed en kan ik heel de wereld (met hem) aan en het andere moment wens ik hem de bizarste ziektes toe waaraan hij net niet aan zou overlijden. Dat gene wat wij hebben, want een relatie mag je het niet noemen, is begonnen met een en al ellende en het lijkt er niet beter op te worden. Op een of bijzondere manier klikken wij en blijven we maar bij elkaar terug komen, wie weet zal dat allemaal ergens goed voor wezen. We weten dat we van elkaar haten, dat is waar het om draait, volgens mij, toch?

XOXO
signature

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *